Scooter Recycling Nederland

SRN                                                         

SRN staat voor Scooter Recycling Nederland en is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc. SRN is een initiatief van brom- en snorfietsfabrikanten en dealers om op een maatschappelijk verantwoorde manier brom- of snorfietsen te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren.

U kunt u brom- en snorfiets inleveren voor demontage bij DJ scooters in Zwanenburg.

Wat is SRN en wat is het doel?

Scooter Recycling Nederland is het recyclingsysteem van de brom- en snorfietsbranche. Het is opgezet in 2011 door RAI Vereniging en BOVAG, met het doel om een milieuvriendelijke verwerking van oude brom- en snorfietsen te verbeteren.

Hoeveel brom- en snorfietsen rijden er in Nederland op de weg?

Er rijden in Nederland ruim 1,1 miljoen brom- en snorfietsen op de weg. Hiervan worden jaarlijks ongeveer 25.000 afgedankt.

Wat wordt er gerecycled van een brom- of snorfiets?

De brom- of snorfiets bestaat voor het grootste deel (ongeveer 2/3 deel) uit metaal wat goed te recyclen is. Materialen die apart worden gedemonteerd en gerecycled zijn olie, brandstof en de accu. Op deze wijze wordt in ieder geval ruim 70% van het gewicht gerecycled.

Krijg ik nog wat voor mijn oude brom- of snorfiets?

SRN geeft geen vergoedingen aan de laatste eigenaar van een oude brom- of snorfiets. De beperkte (materiaal)waarde die een brom- of snorfiets aan het einde van het leven nog heeft, wordt gebruikt om de recyclingkosten te dekken.